Ocean Devils Club

fórum klubu nádechového potápění
Právě je pát 10. zář 2010, 3:07

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: gopro hero kamera
PříspěvekNapsal: pon 2. lis 2009, 17:27 

Zdarec,
s Honym budeme kupovat podvodni kameru naprosto spickovou. Uz jsme to probirali se Stepisem, ze by koupil v amikove za vyrazne levnejc pocet kusu co budeme chtit (bude to levnejsi navic jeste o dan) a ze by nam je privez na Bahamy, nebo je posle po Davidovi, kterej s nim ma nejakej kurzik...
Blizsi info prikladam v textu mailu od Honyho. Pripadni zajemci dejte vedet co nejdrive, nejlepe obratem- budeme objednavat...

Honyho maily:
1) cau tak jsem na to koukal a vysla nova kamerka fullHD!!!! a je do 60m!! :-)
http://www.sportkamery.cz/GoPro-HD-Helmet-HERO.html
u nas za 9000kc u amiku na ofiko strance za zhruba kolem 5400kc
http://www.goprocamera.com/index.php?ar ... oductid=29
tak se na to koukni jaste budu sondovat jestli to neni nekde levnejc.

2)no tak je to novinka a levnejc to asi nesezenem na ebay.com to sezenes max o 10dolacu levnejc
jinak ja do toho du za bura fullHD kemerka do 60m se zornym uhlem pod vodou 170° co vic si prat. :-)

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: gopro hero kamera
PříspěvekNapsal: pon 2. lis 2009, 20:52 
Navíc Petře je super kompaktní... velikost do dlaně... to je prostě pro freediving značka ideál..viděl jsem před nějakou dobou testovací videa a kvalita neni špatná..samozřejmně malá optika ale je to super.. tady jsou ty testy http://www.adrex.cz/kajaky/vodotesna-ka ... -wide.html

Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: pon 2. lis 2009, 23:25 
Site Admin

Sám bych si to nekupoval - s frekvencí max. 2x do roka k moři to zase moc nevyužiju. Ale pokud by byla vůle a ochota (a rychlá odezva) koupit 1 ks v rámci klubu, tzn. složit se na něj v počtu 4+ lidí (asi bych do toho nevrážel víc jak 1500) a mít to jako společnou výbavu a půjčovat si dle potřeby, tak do toho bych šel.

Profil E-mail  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: pon 2. lis 2009, 23:32 

Peťo a kluci z FEBu :wink:
ja bych jednu bral (když by byla za těch cca 5400) ...kdy se dají očekávat v ČR ???

diky za odpověď...

Profil E-mail  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: úte 3. lis 2009, 18:17 

jen pro doplnění...
tady najdete několik videií z ruzných sportovních odvětví, kde kameru zkoušeli....
jsou na nich vidět i ruzne variace upnutí...

http://www.youtube.com/user/GoProCamera

Profil E-mail  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: stř 4. lis 2009, 10:32 

Ok,
objednavky jsou uzavreny. Uz to povali Stepisovi - objednavame HD Helmet Hero - je u ni nejvic upinacich cajku v cene. Dalsi upinani je mozno dokoupit i v CR

Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: pon 7. pro 2009, 23:24 

Valouši, snad se podaří ty kamery brzo stáhnout z toho Améru. Jinak, našel jsem taky nějaká pěkná videa udělaná touto kamerou, ale tentokrát konečně z vody. Maník sice freečkuje se skútrem, ale video je působivý, má jich tam dokonce víc.

Profil E-mail  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: pon 7. pro 2009, 23:38 

obraz vypadá dost dobře...
nemá někdo představu jak to udělal s tím scooterem mezi nohama?

a zdálo se mi to, nebo má na sobě nafukovací vestu? jako nouzovku

Profil E-mail  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: úte 8. pro 2009, 0:11 

Má to borec vymakaný s tím skútrem (mě napadá jediný způsob uchycení, a ten bolí). Vestu asi má (nějakou samonafukovací), ono kdyby mu ten skútr dole kleknul, tak by asi neměl na to to vykopat. A má dokonce ty kamery dvě - tu druhou na hrudi na nějakým kloubu, je to vidět tady, jak si ji nastaví, aby zabírala stoupání. Každopádně je to super ten širokej úhel záběru, na to se fakt těším.

Profil E-mail  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: úte 8. pro 2009, 0:17 

taky máš obejdnanou?
o tom kloubu vím...viděl sem to už u borců na motorkách, že ten kloub přenastavovali...
napadá mě, že ten scooter přivázal k noze....jednu spoušť plynu drží gumičkou a za tu druhou tahá provázkem a ten má v levé ruce...nic jiného mě nenapadá....

co ty? přijdeš ještě někdy na bazen?
v praze sem udělal 75m DYN, tak už mám těch 60m za sebou ;)

Profil E-mail  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: úte 8. pro 2009, 18:32 

Zdarec hosi,
ten klucak je Riki co jsme se snim potapeli letos v Egypte na Miraclu (safari s Davidem Canisem, Stepisem, Morfeem, Honym, Janou,...na Jihu Egypta). Skutr pod nohama ma vymakanej, ale zadny uchyceni nema- vozil jsem se na nem taky a normalne jej zmacknes mezi stehna - stejne te tlaci pred sebou, takze nemusis zadnou silo drzet stehnama... For je v tom, ze na telo skutru ma pridelane neco co vypada jako dvojite plato (byva to z plexiskla a je to casto videt u profi fotografu ci kameramanu)- jenze nema jedno pro uchyceni fotaku, ale dve, cimz vznikne mezi nimi prostor, do ktereho si proste sednes a vltacis stehna po boku. Rychlost skutru ovlada - a na videu to je videt a dokonce i slyset normalne na tele skutru- jenom to dela hmatek "po slepu" - vypada to jako by se skrabal na koulich, ale to pridava rychlost, nebo zapina ci vypina... mozna rtam ma nejaky udelatko, jako prodlouzeni ci co, ale to je zcela nepodstatne.
Z Egypta delal videa delfinu, co nam furt ujizdeli a on s nimi diky skutru normalne jako jediny stihal a jeste k tomu dele, protoze pro nej je to statika...
Dobrej vynalez, jen pod vodou trochu hlucnej a pro sikovnejsiho freeckare zbytecnej. On totiz normalne moc nepotapi... :wink: a skutr, kterej tam ma pridelanej nemuze pod 40m :logoODC:

Mam pro vas ale blbou zpravu, ktera me taky pekne sejri- Stepis ty kamery na Bahamy nedovezl, bo pry nekam musel a ze proste nestiha... :(
No jsem s nim domluvenej, ze ho budeme uhanet, ale mozna to udelame tak, ze je objedname z Amikova sami, jen (treba na jeho adresu me ted napadlo 8) , aby nam je poslal balikem. Coz usetrime na clu. Nebo proste zaplatime clo a nechame si je dodat od Amiku do CR primo...
Ale sere me to desne... sem se na to tesil jako malej!!
Kua, nejak to dame dohromady- zkuste popremyslet!

P.

Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: úte 8. pro 2009, 18:52 

S tím clem nemám zkušenosti, jak to vyřešit, ale raději si ho zaplatím, když to jinak bude moc komplikovaný. Hlavně, abych to tu měl někdy v lednu, čím dřív, tím líp - chci si na to zvyknout, než poletím do Egypta (koncem března) s Čanisem na dvojku. A taky hlavně ať to vezmem jedním balíkem a šetříme za dopravu.

Profil E-mail  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: úte 8. pro 2009, 21:25 

Mrkněte se po amerických e-shopech, které tu kameru nabízí, do obchodních podmínek. Některé e-shopy (kvůli obchodní politice výrobců i EU..), protože mají neskutečně nižší ceny pro Ameriku oproti EU, nedodávají mimo USA, a to dokonce ani na americké PO Boxy, jen na pevné rezidenční adresy v USA. Potom by vám adresa Štěpise hodně pomohla, protože jinak by vám to ani neposlali. Clu se přes Štěpise můžete pokusit vyhnout( že vám to pošle jako údajný dárek k narozeninám :D ), ale stejně je to o štěstí a náhodě, jestli vám ten balíček tady nějaký celník namátkově rozbalí nebo ne. Aspoň ale tu základní cenu byste měli americkou=určitě výhodnější. :mrgreen:

Profil E-mail  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: ned 27. pro 2009, 0:17 

Zdravím, vidím že jsem tady dlouho nebyl, měl také zájem o tu kameru, za těch 5 tis. by to bylo zajímavý.Takže pokud je to stále aktuální přidejte mě také do seznamu. :)

Profil E-mail  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: úte 29. pro 2009, 17:50 

pokud sis to dukladně přečetl, zjistil jsi, že jsou naké komplikace...
neni tudíž jisté vubec nic, kdy budou, jestli vubec budou, za kolik budou a podobně....

Profil E-mail  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: úte 29. pro 2009, 18:21 

Hele četl jsem to dobře...takže žádné poučování, dopadne to jak má a tečka

Profil E-mail  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: pát 8. led 2010, 14:47 

Tak jak to uděláme s těmi kamerami HD Helmet Hero? Máme asi dvě možnosti:

1. Koupíme to v USA za 300 dolarů (cca 5600 Kč), k tomu doprava (řekněme 400 na jednoho?) - to je 6000. DPH (20 %) a CLU (asi 4 %) se asi nevyhneme (čtyři, pět kamer v balíku jako dárek asi neukecáme). DPH a clo se platí z ceny včetně dopravy, takže 6000 x 1,24 = 7440 Kč. Nemám v tom bankovní poplatky atd.

2. Koupíme to v ČR - cena je 9990, ale když koupíme naráz aspoň 4 kousky mám slíbenou cenu 7990 Kč, což jsem právě vydyndal.
Já bych skoro navrhoval to vzít tady za těch 8 tis., aspoň pak nemáme problém s dlouletou zárukou atd. Jenom nás musí být 4-5, aby mi udrželi slíbenou cenu. Kamery jsou skladem, můžeme je mít obratem.

Co vy na to? Kdo by do toho šel za 8 tis.? Rozbijte prasátka a můžeme být nejvíc high-tech freedive klub na světě :-)

Profil E-mail  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: pát 8. led 2010, 19:22 

v součastnosti je pro mě 8 dost :( , takže s politováním oznamuju, že kameru brat nebudu...
navíc v letě jedu do norska a rad bych si na tenhle výlet pořídil jednoho pěkného Nikona, nemluvě o nutnosti si ted pul roku platit zdravotní pojištění...
takže pokud mě někdo z vás nevezme jako brigádníka :lol: , tak kamera nebude ...

Profil E-mail  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: pon 22. úno 2010, 11:57 
Ahoj, řešíte ještě nějak ty kamery, nebo to již máte vyřešeno? Také bych jednu bral.

Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: pon 22. úno 2010, 12:09 

Máme objednáno, ale asi by šlo doobjednat. Mají každým dnem dorazit do ČR, pak se rozesílájí z GoPro na jednotlivé adresy na dobírku, takže asi není problém přidat jednu adresu a s dobírkou to nechat poslat. Cena bude asi těch 8 tis. s DPH. Jestli chceš tuto cenu a ne ceníkových 10 tis., tak honem pošli přesnou adresu na můj mail (je na ODC stránkách ve členovcích).

Profil E-mail  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: pon 22. úno 2010, 18:36 

Kdo bude chtít později bude možnost také přes mého kámoše ze www.satyrbike.cz, bude to i můj případ a cena bude také podobná.

Profil E-mail  
Odpovědět s citací  

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina